• 欢迎访问云南成人高考报名网!本网站为民间交流网站,主要为云南成考考生提供成考资讯服务,网站信息仅供学习交流使用,官方信息以云南省招生考试院www.ynzs.cn为准。
  • 咨询电话:0871-64332211
城市:
成考系统:
所在位置:云南成考网 > 试题题库 > 高起本 > 2021年云南成人高考高起点英语模拟题及答案(一)

2021年云南成人高考高起点英语模拟题及答案(一)

2021-08-05 09:46:54   来源:云南成考网    点击:
作者:魏老师

  现在是8月初,距离成人高考的考试时间不远了,想要顺利通过考试被录取,复习是非常有必要的,为了大家在英语考试中取得高分,下面云南成考网就跟大家分享2021年云南成人高考高起点英语模拟题及答案(一)。

  

云南成人高考

 

  2021年云南成人高考高起点英语模拟题及答案(一)

  一、语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)

  在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边括弧里。

  ( )1.A. machine B. dictionary C. Russian D. question

  ( )2.A. popular B. large C. remarkable D. dark

  ( )3.A. church B. chalk C. character D. cheat

  ( )4.A. cheat B. weak C. increase D. area

  ( )5.A. copy B. loudly C. today D. Monday

  二、词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)

  从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括弧里。

  ( )6.—The sea is very rough today.

  —Yes, I‘ve never seen _______ before.

  A. such rough sea B. such a rough sea

  C. so rough sea D. that rough sea

  ( )7.—She‘s broken her arm again.

  —Again? I ______ she _______ ever broken it before.

  A. don‘t know; has B. didn’t know; had

  C. didn‘t know; has D. hadn’t know; would

  ( )8.—Has the wallet been returned yet?

  —No, but we expect ______ any day now.

  A. to return it B. it to return C. it to be returned D. it returned

  ( )9.—I‘ve been told to pay the rent.

  —But it‘s already been paid. It ______ by someone else.

  A. must be B. may be

  C. must be paid D. must have been paid

  ( )10. Montreal is larger than _______ in Canada.

  A. any city B. any cities C. any other cities D. any other city

  ( )11. Human‘s brains are larger in proportion to their bodies than _______.

  A. whales B. a whale C. that of whales D. those of whales

  ( )12. Before writing your article, ______, collect your material, and prepare an outline.

  A. a topic should be selected B. a topic to be selected

  C. your topic should be selected D. select a topic

  ( )13.—I usually travel by train.

  —Why not ________ by plane for a change?

  A. to try going B. trying to go C. to try and go D. try going

  ( )14. The boy lay in the street, his eyes _______ and his hands ______.

  A. closing; trembling B. closed; trembled

  C. closing; trembled D. closed; trembling

  ( )15. He _______ here for 20 years by the end of next month.

  A. had worked B. has worked C. will have worked D. will work

  ( )16. I‘ll do _______ the doctor advised.

  A. as B. like C. that D. all what

  ( )17.—Did we have to wait for Tom?

  —Well, _______ very angry if we hadn‘t waited for him.

  A. he‘d have been B. he were C. he had been D. he must be

  ( )18. Why do you insist on ________?

  A. this to be done B. this done

  C. this being done D. this is done

  ( )19. We looked everywhere for the ________.

  A. missing watch B. missed watch

  C. watch being missed D. watch that lost

  ( )20. ______, the runners crossed the finish line.

  A. Tiring B. Tired C. To be tired D. They are tired

  ( )21. _______ by the air, the kite went up into the sky.

  A. Pushing B. Pushed C. Having been pushed D. Having pushed

  ( )22.—The round bowl over there is a bit small, isn‘t it?

  — _______.

  A. So are the fish B. So the fish are

  C. Neither the fish D. Neither are the fish

  ( )23. She couldn‘t take shorthand, _______ slowed down the work of the office.

  A. that B. which C. it D. so

  ( )24. Was it last Friday ________ you met him?

  A. that B. on which C. which D. when

  ( )25. _______ might fail in the exam worried him.

  A. He B. That he C. What D. It

  ( )26.—I‘v got this really painful ear.

  —How long _______ you?

  A. does it bother B. was it bothering

  C. would it bother D. has it been bothering

  ( )27.—I started to study, but then a friend called.

  —That‘s no excuse ________.

  A. for not studying B. not for studying C. not studying D. not to studying

  ( )28.—Why was he so hot when he got home?

  —He ________.

  A. was running B. is running C. has been running D. had been running

  ( )29.—There‘s been an earthquake.

  —I know. At least a hundred people ________.

  A. were to be killed B. are said to have been killed

  C. said to have been killed D. are said to kill

  ( )30. You may invite _______ wants to go.

  A. whomever B. whoever C. which one D. people

  參考答案

  一、语音知识

  1.D 2.A 3.C 4.D 5.C

  二、词汇与语法知识

  6.B 7.B 8.C 9.D 10.D 11.D 12.D 13.D 14.D 15.C 16.A 17.A 18.C 19.A 20.B 21.B 22.A 23.B 24.A 25.B 26.D 27.A 28.D 29.B 30.B

  以上就是关于2021年云南成人高考高起点英语模拟题及答案(一)的相关内容,考生如果想获取更多关于云南成人高考信息,如成考答疑、报考指南、报名时间、报考条件、考试科目、招生简章、成考院校、报名入口、成绩查询、历年真题、云南成考试题题库等,敬请关注云南成考网。

云南成考网申明:

(一)由于各方面情况的调整与变化本网提供的考试信息仅供参考,敬请以教育考试院及院校官方公布的正式信息为准。

(二)本网注明信息来源为其他媒体的稿件均为转载体,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如有内容与版权问题等请与本站联系。联系方式:邮件429504262@qq.com

上一篇:2020年云南成人高考高起点《史地综合》试题答案汇总
下一篇:2021年云南成人高考高起点英语模拟题及答案(二)

转载请注明:文章转载自 云南成考网 [http://www.ckw.yn.cn/]
本文关键词: 云南成人高考  
本文地址:http://www.ckw.yn.cn/show-414-12395-1.html

云南成人高考提升便捷服务

距2021云南成人高考:还有

30

【请广大考生提前备考】
  • 考生交流群

  • 微信公众号

扫一扫加入微信交流群

与考生自由互动、并且能直接与专业老师进行交流、解答。